open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Večeras sastanak predstavnika Doma naroda i Vlade FBiH o budžetu za 2021. godinu
Predstavnici Doma naroda Parlamenta FBiH večeras bi trebalo da održe online sastanak sa članovima Vlade Federacije BiH, a tema je i budžet za 2021. godinu, potvrdio je za Faktor Jasmin Duvnjak, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda.
09.12.2020. u 12:35
get url
text

Kaže kako bi sjednica Doma naroda FBiH trebalo da bude održana do Božića.

Podsjećamo, Dom naroda FBiH više od dva mjeseca nije održao niti jednu sjednicu. Posljednja je bila 1. oktobra.

- Mi smo jučer imali sjednicu Kolegija Doma naroda, a danas ćemo imati određene konsultacije sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine online. Bit će konsultacije u vezi s određenim pitanjima, između ostalog, i za najkapitalnije pitanje, priprema usvajanja budžeta FBiH za 2021. godinu. U svakom slučaju mi smo, nakon što dobijemo informacije u vezi s budžetom, procedurama, spremni da se u decembru održi najmanje jedna sjednica, možda čak i dvije - govori nam Duvnjak.

Upitali smo da li je za očekivati da u Parlament FBiH uskoro bude upućen prijedlog budžeta za 2021. godinu.

- Moguće je da ide kao prijedlog. Sjednica Doma naroda će biti najkasnije do Božića, do 25. decembra, to bi pretpostavljam odgovaralo i kolegama iz drugih klubova. Mi nemamo ništa protiv da bude bilo koji radni dan do Nove godine. Sjednica će vjerovatno biti održana uz fizičko prisustvo delegata na način da u dvije-tri sale bude prisutno po 20-ak delegata kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere. Sjednica će biti u zgradi Parlamenta FBiH u Sarajevu - rekao nam je Duvnjak.

Osvrnuo se i na neodržavanje sjednica u protekla dva mjeseca.

- Svi zajedno moramo konstatovati, ako želimo biti korektni prema sebi, da sve ovo mora biti mnogo konsktruktivnije, produktivnije, nego što je to sada - rekao je Duvnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.