open-navfaktor-logo
search
Strateg Sarajeva
Varešanović: Ovo nam je četvrta pobjeda u nizu, Slogu smo pobijedili, samo što nije registrovano
Mirza Varešanović, trener Sarajeva, mišljenja je da je njegov tim slavio četvrti vezani trijumf jer remi iz prošlog kola protiv Sloge računa kao pobjedu.
15.04.2023. u 19:27
get url
text

Bordo tim danas je slavio u Trebinju protiv Leotara sa 3:0.

- Znali smo da nas očekuju teško gostovanje i vruć teren. Leotar je jedan od najboljih domaćina u ligi i na to smo se pripremili. Znali smo da preskaču igru, da igraju dugim loptama, da imaju dobre igrače prema naprijed i dobre prekide.

U prvih 20 minuta su nam napravili pritisak, imali su puno prekida, kornera. Poslije toga smo se oslobodili pritiska i mislim zasluženo pobijedili - rezimirao je Varešanović dvoboj na Policama.

- Rekao sam igračima da u drugom poluvremenu izdržimo početni pritisak od 10-15 minuta i po mogućnosti što prije da stanemo na loptu - dodao je on.

Trener Sarajeva smatra da je njegov tim stigao do četvrte pobjede u nizu, iako je Bordo tim u prošlom kolu remizirao sa Slogom rezultatom 1:1.

- Mislim da smo Slogu pobijedili samo što nije registrovan rezultat u našu korist. Svi ste bili svjedoci utakmice gdje nam se poništi gol ni danas ne znam ni ja zašto. Računam da smo tu utakmicu pobijedili, ali ne mogu računati na dva boda. Mislim da je ovo nama četvrta pobjeda u nizu, napravili smo dobru seriju, nadam se da na tome nećemo stati - zaključio je Varešanović.

Sarajevo je šesto na tabeli s 39 bodova, koliko ima i Željo ma petom mjestu. Bolje pozicionirani su Velež, Široki, Borac i lider Zrinjski, no Bordo tim se sada uključio u borbu za evropske pozicije.

U narednom kolu Sarajevo dočekuje Tuzla City.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.