open-navfaktor-logo
search
Najava duela
Varešanović optimističan pred Široki Brijeg; Barbarić i njegovi izabranici imaju dodatni motiv
Fudbalski klub Sarajevo sutra će u derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Široki Brijeg.
28.04.2023. u 16:09
get url
text

Sarajevo u ovaj meč ulazi na krilima velike pobjede u Čitluku nad ekipom Zrinjskog rezultatom 3:2.

Mirza Varešanović, trener Bordo tima, svjestan je težine sutrašnjeg protivnika te da njegove igrače čeka teška utakmica.

- Treća utakmica u sedam dana, jako zahtjevan ritam. Očekuje nas neizvjesna utakmica sa protivnikom koji je jako dobar i kvalitetan. Ako se vratimo u prošlost i utakmice ove dvije ekipe, sve su jako neizvjesne do samog kraja bez obzira gdje se igraju. Mi imamo dobar niz, želimo da nastavimo dobar niz i ostvarimo novu pobjedu, jer nas samo pobjede drže u borbi za Evropu. Trenutno se nalazimo na poziciji koja nas vodi tamo i ne mislimo da ispuštamo to mjesto do kraja, rekao je Varešanović.

On je dodao i da je za Sarajevo najvažnije da izbori poziciju koja vodi u Evropu, bez obzira da li je to druga ili treća pozicija.

- Mi razmišljamo samo da budemo na mjestu koje vodi u evropsku scenu, da li je to druga ili treća pozicija, nismo previše opterećeni tim. Nama je bitno samo da izborimo nastup na evropsku scenu. Trenutno se nalazimo na toj poziciji i želimo da je zadržimo do kraja. Naravno da bih bio najsretniji kad bi završili drugi, ali nismo time previše opterećeni, poručuje Varešanović.

Trener Bordo tima je poručio da još ne zna koji sastav će odabrati za sutrašnji okršaj.

- Imamo još jedan trening danas, u 17 sati. Imamo određenih problema, rovitih igrača, tri igrača nisu trenirala od utakmice sa Tuzla Cityjem, tako da ćemo se danas odlučiti i napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu. Nadam se da ćemo pogoditi sa sastavom, ekipa koja izađe sigurno će dati svoj maksimum, da opravdamo očekivanja svih nas, javnosti, da ostvarimo novu pobjedu, zadržimo taj niz i ostanemo na poziciji koja vodi u Evropu - zaključio je Varešanović.

Nakon niza loših rezultata Široki Brijeg je u prošlom kolu pobijedio Velež 1:0, što će Širokobriježanima zasigurno podići samopouzdanje uoči odlučujućih utakmica za izlazak u Evropu.

- Mi igramo protiv Sarajeva, a oni su jako kvalitetna ekipa i to su pokazali u proteklih nekoliko utakmica. Očekuju nas sigurno u jednom dobrom raspoloženju. Međutim, sve to za nas može biti samo jedan dodatni motiv i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu – kazao je trener Širokog Brijega Ivica Barbarić.

Osvrnuo se na svoj igrački kadar i probleme s virozom i povredama kod nekoliko igrača. S druge strane, u igrački kadar vraća se Ilija Mašić koji je zbog kartona propustio utakmicu protiv Veleža.

- Kuprešak nam je još uvijek pod virozom i Tomić ima nekih problema. Imamo par igrača s tim nekim sitnim problemima, ali toekom ovog dana znat ćemo ko je sve potpuno spreman za ovaj derbi - rekao je Barbarić.

Široki Brijeg trenutno je četvrti na tabeli s bodom manje od trećeplasiranog Sarajeva.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg igra sutra od 20:30 sati na stadionu Koševo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.