open-navfaktor-logo
search
Kreativna industrija
Uz pomoć Općine Centar četiri mlade osobe pokreću vlastiti biznis
U prostorijama Općine Centar prošle sedmice je upriličeno potpisivanje četiri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznisu vrijednosti od po 10.000 KM.
04.11.2020. u 09:02
get url
text

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, četiri mlade osobe će u narednom periodu pokrenuti vlastiti biznis. Pored novčane pomoći omogućena je i pomoć u vidu obuke o poduzetničkim vještinama, koja će se održati u Centru za izvrsnost u Sarajevu. Uz četiri najbolje ocijenjena projekta, koji su finansijski podržani, još 20 mladih ljudi je dobilo je podršku u obuci o poduzetničkim vještinama.

Ovo je drugi od pet javnih poziva u okviru poduzetničkih poduhvata u oblasti IT i kreativnih industrija. U toku je obuka i za treći javni poziv, koji je za prijave bio otvoren do 27. oktobra 2020. godine, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Općina Centar u okviru podrške mjerama aktivne politike zapošljavanja mladih projekat finansiranja start-up biznisa realizira od 2015. godine, zahvaljujući čemu je do sada zaposleno više od 100 mladih ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.