open-navfaktor-logo
search
PSG ne odustaje
Utrka kakva se ne pamti: Svi su ludi za De Ligtom
Navodno je Leonardo, koji je nedavno preuzeo mjesto sportskog direktora PSG-a, u dobrim odnosima s Minom Raiolom koji zastupa De Ligta
27.06.2019. u 12:54
get url
text

Mladi holandski defanzivac Matthijs De Ligt naprosto je zaludio fudbalsku Evropu, a posljedice ovog "ludila" najviše osjećaju navijači Juventusa, Barcelone i PSG-a. Čini se da ova tri evropska velikana vode borbu iz koje se niko ne želi povući.

Sve tri kluba bi u svojim redovima rado vidjela 19-godišnjeg kapitena Ajaxa u čijem dresu je briljirao prošle sezone. I dok je Cristiano Ronaldo lobirao za Juventus nakon finala Lige nacija, a Gerard Pique na Bahamima uvjeravao De Ligta da Barcelona nije odlustala od njega, ugledni italijanski novinar Gialuca Di Marzio tvrdi kako se PSG povukao iz utrke za potpis sjajnog defanzivca. Ipak, Fabrizio Romano smatra kako je francuski prvak još uvijek zainteresovan za De Ligta i da neće tako lako odustati od prilike da ga angažuje.

Navodno je Leonardo, koji je nedavno preuzeo mjesto sportskog direktora PSG-a, u dobrim odnosima s Minom Raiolom koji zastupa holandskog defanzivca, pa će upravo ovu "konekciju" pokušati iskoristiti kako bi mladog Holanđanina doveo na Park prinčeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.