U MUP-u Tuzlanskog kantona danas nisu mogli potvrditi nezvanične informacije da će ne međunarodnoj prijateljskoj utakmici između tuzlanske Slobode i zagrebačkog Dinama biti i grupa navijača gostiju. Klubovi za sada nisu ništa javili policiji, ali se snage reda ipak spremaju i za ovakav scenarij.

- Policijska stanica "Centar" je sačinila operativni plan. Iako nema zvanične potvrde od klubova nema, mi očekujemo dolazak navijača. Kroz saradnju sa drugim policijskim agencijama pratit ćemo situaciju, ali očekujemo da će gostujući navijači doći i na to se spremamo - kaže glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Utakmica koja se na Tušnju igra povodom 100. godina postojanja Slobode, počinje sutra u 17.30 sati.

- Mi ćemo naše aktivnosti prilagoditi operativnom planu koji je spreman za ovaj događaj. Operativnim radom na terenu prikupljat ćemo saznanja i reagirat ćemo - kaže Amra Kapidžić.

Navijači Dinama Bad Blue Boy, u jugoslovenskoj ligi imali su dugu historiju dolaska u Tuzlu. Mnogi od njihovih vođa u svojim izjavama isticali su da se još sjećaju "dočeka" u Tuzli, koji često nisu bili miroljubivi. Da prijateljska utakmica bude miroljubiva i na tribinama,  sprema se i policija.