open-navfaktor-logo
search
Turska
Uspomena na pripadnicu snaga sigurnosti poginulu u pokušaju puča čuva se u Hatayu
Zamjenica komesara Gulsah Guler poginula je u noći 15. jula 2016. godine, kada su pripadnici terorističke organizacije Fetullahci (FETO) pokušali izvesti državni udar u Turskoj, a uspomena na nju čuva se u Hatayu
14.07.2019. u 17:24
get url
text

U noći 15. jula 2016. godine kada su pripadnici terorističke organizacije Fetullahci (FETO) pokušali izvesti državni udar u Turskoj, poginula je i Gulsah Guler, zamjenica komesara u Golbasiju, a predmeti koji su joj pripadali čuvaju se u jednoj prostoriji u Hatayu.

Njena porodica živi u Kirikhanu, a lstvari koje su pripadale hrabroj Gulsah pomno čuvaju oni koji su je najviše voljeli. U jednoj prostoriji izložena je njena uniforma, obuća, fotografije, ali i drugi predmeti koji su joj pripadali.

Njena majka Emine kazala je kako žele sačuvati uspomenu na Gulsah.

FOTO: Anadolija

Dodala je kako joj kćerka mnogo nedostaje i da zbog toga mnogo vremena provodi u ovoj prostoriji. Smatra kako zbog smrti kćerke ima osjećaj da je mnogo toga ostalo nedorečeno i nedovršeno.

Osvrnula se i na borbu protiv terorističke organizacije Fetullahci.

- Drago nam je što je naša država odlučila odlučno se boriti protiv FETO-a. Nadam se da će teroristi biti poraženi. Mi nemamo kud. Ostat ćemo u svojoj državi, nećemo bježati - rekla je Guler koja je dodala kako su spremni i umrijeti za svoju državu, kao što je to bila i Gulsah.

Gulsahina sestra Busra kazala je kako su 15. jula istovremeno osjećali i bol i ponos.

- Nama dan prolazi u ovoj sobi, uz uspomenu na moju sestru. Veoma je teško ostati bez sestre, ali sam ponosna i sretna što je barem poginula kao šehid - rekla je Busra.

FOTO: Anadolija

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.