open-navfaktor-logo
search
Prepoznatljiva obuća
Upoznajte Aminu Muaddi, dizajnericu cipela koje nose slavne dame
Bivša suosnivačica i kreativna direktorica italijanskog, luksuznog brenda obuće Oscar Tiye odlučila ga je zauvijek napustiti da bi prošle godine osnovala vlastiti brend obuće lansiravši ga na društvenim mrežama
24.06.2019. u 08:09
get url
text

Jordnansko-rumunska dizajnerica Amina Muaddi novo je veliko ime u svijetu obuće, a njen savremeni brend sofisticiranih, odvažnih i izazovnih cipela već ima vojsku slavnih dama.

Bivša suosnivačica i kreativna direktorica italijanskog, luksuznog brenda obuće Oscar Tiye odlučila ga je zauvijek napustiti da bi prošle godine osnovala vlastiti brend obuće lansiravši ga na društvenim mrežama.

S prvom linijom obuće, rasprodanom u jednom danu, sa sigurnošću se može reći kako je talentirana Amina Muaddi stvorila i njeguje poseban odnos sa klijentima, predstavljajući svoj brend svijetu tačno onako kako želi.

Kada je riječ o estetici, postoji snažan faktor poželjnosti s njenom linijom obuće.

{$galerijaFotografija}

Savremene po obliku i korištenim materijalima, cipele s potpisom Amine Muaddi stižu s prepoznatljivom geometrijskom petom koja njene modele čini prepoznatljivim široj javnosti.

U godini dana, koliko postoji njen brend, Amina se može pohvaliti vojskom slavnih fanova s holivudske A-liste.

Zvijezde poput manekenki Kendall Jenner i Gigi Hadid, najmlađe milijarderke Kylie Jenner, ikone stila Rihanne ili jordanske kraljice Ranie samo su neka od slavnih imena koja posljednjih mjeseci ne mogu odoljeti efektnim cipelama s potpisom Amine Muaddi.

Kako je imala priliku otkriti u intervjuu za magazin "Forbes," od četvrte godine života nije skrivala strast koju gaji prema cipelama.

- Volim se poigrati s proporcijama i stvoriti proizvod koji izgleda lijepo, laska silueti žene i čini da se osjeća ugodno. Cipele obično predstavljaju emocionalnu kupovinu i posjeduju moć podizanja ženskog samopouzdanja i duha. Dajem 100 posto sebe u svaki svoj projekt - ističe popularna dizajnerica koja svoju liniju obuće opisuje kao ženstvenu, glamuroznu, ali ne i pretencioznu.

Na pitanje ko je njen klijent, Muaddi odgovara kako naginje prema inteligentnim, ženstvenim, zabavnim, profinjenim i znatiželjnim ženama koje vole modu, no ne shvataju je previše ozbiljno.

- Žene svih dobnih grupa uspijevaju nositi moje cipele i to me posebno veseli. Ne volim se dobno i spolno ograničavati, stoga sam iznimno sretna činjenicom da brojne kategorije ljudi prihvataju moj dizajn. Kupcima želim ponuditi raznolikost, pa ću u budućnosti raditi na razvoju većih brojeva obuće - otkriva dizajnerica.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ACTING NATURAL AF

A post shared by Dua Lipa (@dualipa) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beauty queen @kyliejenner at the launch of her skin care line in my @aminamuaddiofficial Lupita glass slippers.

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddi) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stunning @kendalljenner rocking my Gilda rainbow sandals at the amfAR Afterparty in Cannes.

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddi) on

amina10.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.