open-navfaktor-logo
search
Pogoršanje vremena
Upaljen crveni meteoalarm i očekuju se obilne padavine
Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas je najavljeno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.
31.03.2022. u 07:47
get url
text

Glavnina padavina se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Najobilnije padavine izgledne su na području Hercegovine, kao i jača kiša sa sjevera Hercegovine, koja će zahvati i južni dio Kantona Sarajevo. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i Krajine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. 

Povremeno može biti jakih udara juga u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. 

U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.