open-navfaktor-logo
search
Mjere sigurnosti
Uoči sutrašnjih protesta: Ispred Suda BiH postavljene zaštitne ograde
Protesti bi trebali biti održani na inicijativu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koji je građane pozvao da se okupe ispred zgrade Suda u pet do 12 i "obore kriminalni VSTV"
28.05.2019. u 20:08
get url
text

Zaštitne ograde postavljene su danas ispred zgrade u kojoj su smještene institucije Suda BiH, Tužilaštva BiH i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) uoči protesta građana koji su najavljeni za sutra.

Podsjetimo, protesti bi trebali biti održani na inicijativu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koji je građane pozvao da se okupe ispred zgrade Suda u pet do 12 i "obore kriminalni VSTV". 

{$galerijaFotografija}

- Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV - poručio je Mektić prije nekoliko dana na Twitteru idodao kako će on lično biti na čelu tog pokreta.

Za sutra je planirana i sjednica VSTV-a BiH, a predsjednik Vijeća Milan Tegeltija najavio je mogućnost da će zbog protesta sjednica biti izmještena ili odložena. Dolazak na sutrašnje proteste najavili su i članovi grupe Pravda za Davida, kao i porodica Dženana Memića. 

Sudeći prema zaštitnim ogradama koje su već postavljene, građani koji dođu sutra neće moći ući u krug zgrade Suda Bosne i Hercegovine.

20190528181741_0J4A9252.JPG
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.