Podsjećamo, Skoko je već vršio funkciju direktora Gerontološkog centra.

Sandra Zaimović, predsjednica Upravnog odbora Gerontološkog centra, za Faktor je kazala kako je Skoko bio jedini kandidat za ovu poziciju.

- Kao jedini prijavljeni kandidat, čovjek koji je imao iskustva, koji je tu ranije radio i sa kojim smo mi obavili intervju, imao je određeni broj bodova koji je nama bio razlog za davanje saglasnosti za njegovo imenovanje. Međutim, kako znam, Vlada s obzirom na to da je to politička funkcija, nije obavezna da nam da obrazloženje, ali koliko znam, on nije dobio saglasnost jer mu nisu prihvaćena četiri izvještaja u njegovom mandatu – pojasnila je Zaimović.

Navela je da će konkurs biti ponovo objavljen.

- Vlada je dala saglasnost da se ponovo objavi konkurs, mislim već u ponedjeljak i nadamo se da će ovog puta biti više kandidata i da će jedan od njih biti najbolji za ovu poziciju. Voljeli bismo imati kvalitetan kadar. On je nama predstavio na intervjuu da je radio sve kako bi ustanova ostvarila napredak, a ja vjerujem da ljudi u ovoj ustanovi pokušavaju sve, ali da ju je jako teško dići na noge i nešto napraviti – navela je Zaimović.