Pedesetšestogodišnji D. L., kojeg je u petak navečer teško pretukao 39-godišnji Irhad Kurtaj, preminuo je uslijed teških povreda glave koje mu je nanio.

Kako je za Faktor potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona sarajevo Azra Bavčić, Kurtaj će se sada teretiti za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom, a naložena je obdukcija tijela preminulog. 

Kurtaja su, podsjetimo, tokom vikenda uhapsili pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je za njim bila raspisana operativna potraga.

On je bio u bjekstvu nakon što je u petak oko 20 sati, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Gradačačkoj ulici nanio teške i po život opasne povrede 56-godišnjaku  sa kojim je prethodno sjedio u objektu i gdje su zajedno pili.

Kako saznajemo, njih dvojica su se u jednom trenutku posvađali, da bi se potom i potukli, a sukobu je svjedočila i žena, koja je sa njima bila u društvu.

U jednom trenutku Irhad je snažno udario D. L., koji je pao i pritom udario glavom o zid.

Kurtaju je u međuvremenu određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke i prikrivanjem dokaza, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.