open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Umjesto tramvaja autobusi od Ilidže do Nedžarića: Počela rekonstrukcija tramvajske pruge
U Sarajevu je jutros počela rekonstrukcija tramvajske pruge od Ilidže do Nedžarića, a građanima je od jutros osiguran alternativni prevoz autobusima.
26.08.2021. u 08:09
get url
text

Kako je ranije najavljeno iz Vlade KS, na ovoj relaciji svaki dan saobraćat će osam autobusa.

- Za vrijeme trajanja obnove tramvajske pruge na ovoj dionici građani će imati na raspolaganju autobuski prevoz koji će saobraćati svaki dan, jer tramvaj neće saobraćati na ovoj dionici. U pitanju je osam autobusa sa kapacitetom od 150 putnika - najavio je ranije kantonalni ministar Adnan Šteta.

Autobusi će saobraćati sa terminala Ilidža do objekta Doma penzionera u Nedžarićima i od stajališta kod Heco pijace nazad do terminala na Ilidži.

{$galerijaFotografija}

Radnim danima autobusi će saobraćati svake tri minute, subotom svakih pet, a nedjeljom svakih sedam minuta. Prva vožnja radnim danima kreće u 5:10, a završava u 23:33. Subotom autobusi počinju saobraćati u 5:15 i završavaju u 23:35. Prvi autobus nedjeljom, građani će imati na raspolaganju u 5:45, a zadnja vožnja za taj dan planirana je u 23:29.

Planirano je da radovi na ovoj dionici traju 90 dana, nakon čega će biti nastavljena rekonstrukcija na dijelu od Nedžarića do remize GRAS-a.

Izvođači radova su konzorciji dvije firme iz Kine. Sredstva za realizaciju projekta obnove pruge obezbijeđena su putem zajma kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

0J4A4701.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.