Trik kako to spriječiti ne može biti jednostavniji - uzmite mekanu krpicu, na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa pa prebrišite stakla na naočalama. Ostavite da se osuši 15 minuta pa prebrišite krpicom od mikrofibre.

Na staklima će ostati zaštitni sloj koji će ih štititi od zamagljivanja - što je posebno korisno u ovim hladnima danima kada se naočale zamagle u sekundi nakon što se iz hladnoće uđe u topli prostor.

Pjena za brijanje pomaže u automobilu ako vam zamagle prozori.

Nanesite malu količinu pjene na krpu od mikrovlakana i protrljajte time stakla u automobilu. Brišite dok površina ne postane posve čista, odnosno dok pjena ne nestane.
Istu metodu možete koristiti na svim staklenim površinama jer pjena za brijanje na površini ostavlja vrlo tanki sloj koji štiti od zamagljivanja.

Jedan pomalo neobičan način zaštite ogledala i svih staklenih površina od zamagljivanja je - upotreba sirovog krompira. Prepolovite krumpir pa polovinom premažite površinu koju želite zaštititi od stvaranja magle. Mnogi ovu metodu često koriste na staklima automobila.