Nakon poplava

Ukinuto vanredno stanje u Banja Luci

Objavljeno: 14.05.2019. u 17:19

Pored klizišta koja su se pojavljivala i prethodnih godina evidentirano je šest novih klizišta

Foto: Printscreen

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije saopćio je da se stavlja van snage odluka o vanrednom stanju u naseljima Vrbanja, Ada, Česma, Lazarevo 1, Zalužani i Priječani.

- Civilna zaštita nastavit će da prati situaciju na terenu - rekao je Radojičić, naglasivši da je došlo do stabilizacije situacije i da je Vrbas nizvodno od Bočca jedina upozoravajuća konstanta.

Prema njegovim riječima, poplavama je pogođeno preko 25 mjesnih zajednica te oko 160 uglavnom pomoćnih objekata na području Banja Luke.

Najavio je formiranje dvije komisije koje će u narednim danima procijeniti štetu na objektima i poljoprivrednim zemljištima.

Pored klizišta koja su se pojavljivala i prethodnih godina evidentirano je šest novih klizišta. Vanredno stanje u šest banjalučkih naselja koja se nalaze uz rijeku Vrbanju i nizvodno od ušća Vrbanje u Vrbas uvedeno je sinoć.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije