open-navfaktor-logo
search
Kosovo
Uhapšene tri osobe za napad na autobus u Glođanu u kojem su ubijena dva učenika i vozač
Osnovno tužilaštvo u Peći saopćilo je u subotu uvečer da su tri osobe uhapšene za ubistvo troje ljudi u napadu na autobus u Glođanu kod Dečana, javlja AA.
12.12.2021. u 08:40
get url
text

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći Agim Kurmehaj je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da su tri osobe osumnjičene za krivično djelo teško ubistvo, dok je tužilac ovog slučaja donio rešenje o zadržavanju do 48 sati.

VEZANI TEKST - Traga se za napadačem koji je ubio vozača autobusa i dvoje đaka

- Nakon ovog slučaja, zajedno sa Državnim tužilaštvom i policijskim jedinicama započeli smo temeljite istrage i nakon intenzivnog rada uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo teško ubistvo koje se dogodilo prije nekoliko dana u Glođanu - kazao je Kurmehaj.

Glavni tužilac je saopćio i da postoji i četvrta osoba osumnjičena za isto krivično djelo, koja je i dalje u bjekstvu. Kurmehaj je rekao da s obzirom na osjetljivost slučaja, ne mogu dati druge informacije koje bi mogle da naškode istrazi koja je u toku.

- Nastavit ćemo pojačanim intenzitetom da preduzimamo sve neophodne korake da se cijeli ovaj događaj rasvijetli - zaključio je Kurmehaj.

Tri osobe su ubijene, a jedna je povrijeđena 26. novembra uveče kada je iz vatrenog oružja napadnut autobus koji je prevozio putnike od Đakovice do Dečana. U tom napadu su ubijeni učenik i učenica srednje škole, kao i vozač. Povrijeđeni, također srednjoškolac, van je životne opasnosti.

Počinioci zločina su do sada bili u bjekstvu, a motiv napada je nepoznat. Vlada Kosova je ponudila nagradu od 20 hiljada eura svakom ko pruži informacije koje omogućavaju hapšenje izvršioca ili izvršilaca ubistava u Glođanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.