open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapšena poslanica NDP-a u Skupštini RS-a Zorka Andrić
Andrić je uhapšena zbog sumnje da je narušila javni red i mir, bezobzirno se ponašala i vrijeđala policajce
03.10.2018. u 18:09
get url
text

Banjalučka policija uhapsila je poslanicu NDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Zorku Andrić iz Banje Luke zbog sumnje da je narušila javni red i mir i bezobzirno se ponašala i vrijeđala policijske službenike.

Iz PU Banja Luka danas je saopćeno da su njihovi policijski službenici danas oko 15 sati u Jevrejskoj ulici u Banjoj Luci, uočili nepropisno parkirano vozilo marke "peugeuot", koji je u vlasništvu Andrić.

- Prilikom preduzimanja mjera i radnji na premještanju nepropisno parkiranog vozila od strane radnika Gradske uprave, odsjeka za saobraćaj, odnosno "pauk službe", osumnjičena je ometala i sprečavala izvršenje službene radnje i oglušila se na zakonito izdato naređenje. Tom prilikom je narušila javni red i mir bezobzirnim ponašanjem i vrijeđanjem policijskih službenika, zbog čega je uhapšena – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Dodali su da joj je uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru RS, kao i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

- Nakon toga je puštena iz službenih prostorija – dodali su u PU Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.