open-navfaktor-logo
search
Po izlasku iz bolnice
Uhapšen vozač "audija" koji je skrivio nesreću u Binježevu u kojoj je poginula trudnica
Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su jučer 24-godišnjeg Hamzu Ć. iz Sarajeva, vozača "audija A6" koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Binježevu, a u kojoj je poginula 35-godišnja Nejra H.
22.04.2021. u 09:16
get url
text

Njega su policajci uhapsili po izlasku iz KCUS-a, gdje se nalazio na liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju, a zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

Nesreća zbog koje je uhapšen vozač "audija" dogodila se u subotu oko 18 sati na magistralnom putu M-17.

U nesreći su osim vozila kojim je upravljao uhapšeni 24-godišnjak, učestvovali i "seat" za čijim volanom je bila N. Š. (1995) i "mercedes" kojim je upravljala A. S. (1990).

Od zadobijenih povreda na mjestu je poginula Nejra H., koja se nalazila na mjestu suvozača u "seatu", dok je vozačica N. Š. teško povrijeđena, kao i vozač "audija".

Vozačica "mercedesa" i suvozač iz istog vozila prošli su sa lakšim povredama.

Ono što tragediju u ovom slučaju čini još većom je da je poginula žena bila u drugom stanju.

{$galerijaFotografija}

- O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšena osoba predata je u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo. Rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela se nastavlja - kazali su u sarajevskoj policiji.

IMG_20210417_195648.jpg
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.