open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Uhapšen Visočanin koji je u petak pucao u naselju Donje Rosulje
Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su danas E. K. iz Visokog, koji se sumnjiči da je u petak u visočkom naselju Donje Rosulje izazvao opću opasnost, pucajući iz vatrenog oružja.
17.02.2020. u 17:28
get url
text

Informaciju nam je potvrdila glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Podsjećamo, u pucnjavi koja se dogodila u petak, nije bilo povrijeđenih, a na izlogu obližnje radnje radnje sa sportskom opremom nastupila je materijalna šteta.

{$galerijaFotografija}

Iako je iz MUP-a neposredno nakon događaja rečeno da je policija privela dvije osobe, Alić nam je danas potvrdila da se radilo o privođenju vezano za druga krivična djela, dok je osumnjičeni za pucnjavu uhapšen danas.

Uhapšeni E. K. odranije je poznat policijskim organima. On je pucao nakon što se verbalno sukobio sa T. Š., također iz Donjih Rosulja, koji je ranije također imao određenih problema sa zakonom.

Međutim, kako nam je danas kazao njegov otac F. Š. (identitet poznat redakciji), njegov sin je u ovom slučaju žrtva napada i, kako tvrdi, samo pukom srećom nijedan od pet metaka koliko je ispaljeno u njegovom pravcu ga nije pogodio. Tvrdi da ga je napadač želio isprovocirati, te da je došlo do kraćeg naguravanja, nakon čega je došlo do pucnjave.

- On u trenutku napada nije bio ni naoružan niti bilo šta. Zrna su završila u radnji sportske opreme u kojoj su se u tom trenutku nalazili zaposlenici i mušterije, koji su srećom ostali neozlijeđeni - kazao nam je ovaj Visočanin. 

Dodao je da je cijeli događaj snimljen kamerama videonadzora, koji je predat policiji.

Istraga svih okolnosti ovog događaja je u toku.

sejo 4.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.