open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Uhapšen Visočanin: Automobilom udario djevojčicu (13) i pobjegao s mjesta nesreće
Policija Zeničko-dobojskog kantona pronašla je i uhapsila 35-godišnjeg J. A., koji je jučer u mjestu Bradve kod Visokog, automobilom udario 13-godišnju djevojčicu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.
28.01.2021. u 15:58
get url
text

Kako je danas saopćeno iz MUP-a ZDK, u nesreći koja se dogodila oko 17 sati djevojčica je teško povrijeđena, a zbrinuta je u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Očevidaca nesreće nije bilo, a policija je paralelno sa uviđajnim radnjama poduzela operativne aktivnosti s ciljem identifikovanja vozila i vozača koji se udaljio.

Na osnovu pronađenog dijela plastike, došlo se određenim provjerama do podataka i informacija koji su ukazivali na marku vozila, što je kasnije bilo od značajne koristi prilikom pregleda snimaka sa nadzornih kamera i sistema videonadzora postavljenih na području naseljenog mjesta Moštre.

Daljnjim operativnim radom, policija je došla do određenih saznanja, te su u mjestu B. Mahala pronašli vozilo "peugeot" (T40-M-322), koje je bilo parkirano u garaži, a na kojem su uočena oštećenja na prednjoj strani i poklopcu motora, a koje koristi J. A.

On je uhapšen i priveden na krim-obradu, dok je vozilo zapečaćeno i izuzeto radi vještačenja.

Tokom krim-obrade, vozač je priznao da je u mjestu Bradve udario pješakinju i pobjegao.

Provjerama u evidencijama, utvrđeno da J. A. ima ukupno 3.787,20 KM neplaćenih kazni izrečenih za počinjene prekršaje, te da su mu pripadnici policije u Kaknju i Visokom u proteklom periodu privremeno oduzeli dva vozila zbog višestrukih prekršaja u saobraćaju.

Vozaču se na teret stavljaju teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, te neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.