- Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, policijski službenici PS Novi Travnik i PS Vitez uspješno su rasvijetlili tri krivična djela "Teške krađe" koja su izvršena u katoličkim crkvama u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, te u mjestu Kalvarija i Zabilje, općina Vitez – naveli su iz Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK.

Kako navode iz MUP-a, prva krađa izvršena je trećeg januara kada je iz katoličke crkve u mjestu Zabilje u Vitezu ukraden kalež i plitica, zatim je 23. januara u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, izvršena krađa u katoličkoj crkvi gdje je ukraden novac iz kutije za dobrovoljne priloge, a istog dana je u Vitezu u mjestu Kalvarija, iz crkve također ukrali kalež i pliticu.

- Provedene aktivnosti su dovele do pronalaska i lišenja slobode osobe A. J. rođen 1993. godine iz Travnika, koji je sumnjiči za izvršenje predmetnih krivičnih djela. U saradnji sa nadležmim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje – saopćili su iz policije.