open-navfaktor-logo
search
Munjevita akcija
Uhapšen razbojnik u Zenici: Opljačkao poštu, bježeći od policije pobacao odjeću u kontejner
Munjevitom akcijom policije u Zenici danas je uhapšen 32-godišnji O. J. iz Zenice, nedugo nakon što je u naselju Crkvice opljačkao poslovnicu pošte.
12.05.2020. u 15:17
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, pljačka pošte u ulici Ćire Truhelke policiji je prijavljena u 10.30 sati.

Prema navodima iz prijave, nepoznati muškarac je, prijeteći uposlenima nožem, ukrao veći iznos novca, nakon čega je pobjegao.

- Odmah su angažovane sve raspoložive policijske snage, a kao rezultat brze i koordinirane akcije policije, u 11.15 sati u ulici Margita, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su locirali i uhapsili O. J., rođen 1988. godine, iz Zenice, zbog sumnje da je počinio navedeno razbojništvo. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja o kretanju osumnjičenog lica, te su u navedenoj ulici, u kontejneru za otpad, pronašli odjeću i obuću koju je izvršilac odbacio prilikom bjekstva i koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela - navodi se u policijskom saopćenju.

Nakon hapšenja O. J. je zadržan na krim-obradi u prostorijama Policijske uprave I u Zenici.

Prilikom pregleda policajci su kod njega pronašli četiri paketića praškaste materije za koju se sumnja da je droga, a koja je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

- Aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavljaju, a nakon poduzimanja svih potrebnih mjera i radnji, te prikupljenih dokaza i obavještenja, O. J. će biti predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga - naveli su iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.