Neposredno prije hapšenja uočio ga je policajac iz sjevernog Chicaga u obližnjem Lake Forestu te su policajci okružili njegov automobil i uhapsili ga, pri čemu nije pružao otpor.

FBI je ranije objavio da je Crimo naoružan i opasan te je ponudio novac za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja. Opisali su ga kao mršavog mladića, visokog oko 180 centimetara s više tetovaža po licu i vratu.

FOTO: Twitter

VEZANI TEKST - Pucnjava u Chicagu: Šestero ubijeno, više od 30 osoba završilo u bolnicama, napadač u bijegu

Motiv napada i dalje nije poznat. Navodi se da je Crimo ranije na YouTubeu objavio više uznemirujućih videa koji prikazuju nasilna djela. Na YouTubeu su ostali mjesecima prije nego što su skinuti, te ih je, kako pišu američki mediji, prije uklanjanja pogledao veliki broj ljudi.

Ilustracije koje je objavio prikazuju osobu s pancirkom i GoPro kamerom montiranom na kacigu kako puškom nišani u ljude koji leže na tlu.

Među uznemirujućim ilustracijama koje je objavljivao Crimo je i ilustracija osobe koja leži na tlu u krvi nakon obračuna s policijom. Snimao je i vlastitu muziku pod umjetničkim imenom Awake the Rapper.

CBS javlja da je Crimo živio u Highwoodu, pregrađu Chicaga, s ocem i stricem.