open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapšen još jedan član grupe "Pravda za Davida"
Verbalno, a potom i fizički napao policijskog službenika koji nije bio na dužnosti, kojem je uputio prijetnje po život, a zatim ga i fizički napao, saopćeno je iz PU Banja Luka
24.06.2019. u 10:26
get url
text

Banjalučka policija uhapsila je u subotu oko 20 sati Davida Krnetu zbog, kako je saopćeno iz policije, počinjenih prekršaja javnog reda i mira.

Krneta je član grupe "Pravda za Davida".

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka postupili su po zaprimljenoj prijavi da je u Ulici Sime Matavulja, u Banjoj Luci, osumnjičeni verbalno, a potom i fizički napao policijskog službenika koji nije bio na dužnosti, kojem je uputio prijetnje po život, a zatim ga i fizički napao - saopćeno je iz PU Banja Luka.

O svemu je obaviješten dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda Banja Luka, koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o prekršajima vrijeđanje, ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život, tjelo ili imovinu, te tuča i fizički napad.

Krneta je hapšen i u novembru  prošle godine,  uoči zvaničnog početka inauguracije predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kod Palate Predsjednika RS-a, kada je, navodno, odbio da se legitimiše.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.