Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje od 33°C.

Opšta slika je povoljna. Nakon svježijeg jutra, biometeorološke prilike postepeno će se pogoršati sa odmicanjem dana. Zbog južnog strujanja, poslijepodnevni sati će biti manje ugodni, stoga bi osjetljive osobe i meteoropati mogli osjetiti umor, razdražljivost i iscrpljenost. Zbog visokih vrijednosti UV indeksa neophodno je posvetiti pažnju adekvatnoj zaštiti.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C.

U nedjelju se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.