open-navfaktor-logo
search
The Times najavio
UEFA skraćuje kvalifikacije za Ligu prvaka, hoće li ove promjene utjecati na prvaka BiH?
Zbog manjka slobodnih termina za sljedeću sezonu, UEFA, prema pisanju The Timesa, ozbiljno razmišlja da skrati proces kvalifikacija za Ligu prvaka.
11.05.2020. u 14:36
get url
text

Britanski list svoje informacije dijelom temelji i na nastavku liga u Njemačkoj, Španiji, Engleskoj i Italiji, zbog čega vjerovatno neće biti dovoljno vremena da se kvalifikacije za Ligu prvaka igraju tokom augusta.

U Nyonu očito smatraju da bi se u završnici kvalifikacija igrala samo jedna utakmica, i to najvjerovatnije na neutralnom terenu.

Prema planu kojeg je objelodanio The Times, predstavnici 12 najbolje rangiranih zemalja koje nemaju direktnog učesnika u grupnoj fazi Lige prvaka igrale bi jedan krug kvalifikacije između sebe.

U toj grupi zemalja nalaze se Austrija, Danska, Škotska, Češka, Kipar, Grčka, Švicarska, Srbija, Hrvatska, Švedska, Norveška i Izrael.

Početak nove sezone najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja planiran je za 20. oktobar, no još je neizvjesno hoće li broj pretkola i format kvalifikacija biti identičan sadašnjem, pa je još neizvjesno hoće li eventualne promjene utjecati na prvaka Bosne i Hercegovine.

Napomene radi, prema aktuelnom sistemu takmičenja kvalifikacije za Ligu prvaka igralo se pet pretkola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.