open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Udruženje 15. maj: Sa zgrade skinut transparent sa imenima odgovornih za našu agoniju
Upravo je skinut najnoviji transparent sa zgrade SPO "15. maj" u Tuzli koji je Udruženje 15. maj jučer postavilo sa imenima odgovornih za  agoniju kupaca koji godinama ne mogu useliti u plaćene stanove, saopćilo je Udruženje.
18.09.2020. u 13:42
get url
text

Na transparentu koji su postavili jučer su imena onih koje smatraju odgovornima za svoju agoniju, a to su:

Enver Bijedić
Jasmin Imamović
Salih Šabović
Burhan Šabović
Tomislav Ljubić
Ćazim Serhatlić
Gradsko vijeće
Upravni i nadzorni odbor Dirkcije za izgradnju
Jasminka Šehić

VEZANI TEKST - Novi transparent na SPO "15. maj": Pobrojana imena onih koje kupci smatraju odgovornima 

- Transparent je skinuo bivši portir (neovlašten) SPO 15. maj, a koji je bio u saučešništvu sa Burhanom Šabovićem, direktorom Giprom doo Tuzla, jednim od investitora, a čije ime je bilo na transparentu. Jedan od stanara koji je zbog neriješenog stambenog pitanja uselio u zgradu i koji koristi industrijsku struju Selver Saltović bio je očevidac ovog krajnje neljudskog čina. U telefonskom razgovoru sa Burhanom Šabovićem, spomenuti kupac dobio je prijetnje: "Isključit ću ti struju", "Majmune jedan, završit ću te ja do kraja". Ovaj slučaj je odmah prijavljen Policijskoj stanici Istok zbog bespravnog ulaska u tuđu imovinu kao i prijetnji - saopćili su iz Udruženja, postavljajući pitanje:

"Da li kupci od sada treba da strahuju pored svoje imovine i za vlastite živote"?

- Pitamo se po čijem nalogu od nabrojanih imena na skinutom transparentu je Burhan Šabović reagovao? Napominjemo da ovo nije prvi put da se tranparenti skidaju sa zgrade. To se desilo i u noći 14-15. maja 2019. godine kada su skinuti svi transparenti, osim u stanovima kupaca koji su promijenili brave. Čak su i u stanove sa promijenjenim bravama pokušali nasilno ući. Po čijem nalogu, nije teško pogoditi! - dodali su iz Udruženja.

Udruženje je, također, poručilo osobama čija su imena nabrojana na skinutom transparentu: "Nećete nas ućutkati! Kako možete mirno spavati? Mi ne spavamo!".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.