Četvrtak, 02.04.2020.

Sjećanje

Ubijen na dužnosti: Obilježena godišnjica pogibije policajca FUP-a Mahira Begića

FOTO: FUP

Prva godišnjica smrti Mahira Begića, stradalog policijskog službenika Federalne uprave policije (FUP), obilježena je nizom prigodnih sadržaja.

Delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP), FUP-a i Sindikata službenika FMUP-a danas je položila vijence na mjestu pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova "Mahir Begić" u Suhodolu, na mezarju "Lokve" općina Hadžići, gdje je Mahir Begić ukopan, te je posjetila njegovu porodicu.

U mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, 9. februara 2019. godine Edin Gačić je na podmukao način lišio života Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol.

U znak sjećanja na poginulog policijskog službenika 4. i 5. februara na Policijskoj akademiji Vraca u Sarajevu održan je malonogometni turnir na kojem su učestvovale ekipe iz svih sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini, te na taj način odale počast poginulom kolegi.

Svim učesnicima turnira u malom nogometu uručene su zahvalnice, a onima najuspješnijim diplome, pehari i prigodne nagrade. Na ovom dvodnevnom turniru odigrana je 21 utakmica, a prvo mjesto je osvojila ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova RS, drugo je pripalo ekipi MUP-a SBK, a treće mjesto osvojila je ekipa MUP-a TK, saopćeno je iz FUP-a.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh