open-navfaktor-logo
search
Nesreća
U sudaru vozova u Hrvatskoj poginule tri, povrijeđeno 11 osoba među kojima je i dijete
U jučerašnjem sudaru putničkog i teretnog voza kod mjesta Rajić kod Novske u Hrvatskoj, prema posljednjim informacijama, potvrđeno je da su poginule tri osobe, dok ih je 11 povrijeđeno.
10.09.2022. u 09:26
get url
text
sudar vozova Hrvatska
sudar vozova Hrvatska

Neslužbene informacije govore da je među povrijeđenima i više stranaca - državljana Irana, prenosi Index.hr.

Poginuli su, prema informacijama HRT-a, državljani Hrvatske. 

Na terenu su cijelu noć bile sve dežurne službe, a u toku je i uviđaj. Mjesto nesreće sinoć je s ministrima posjetio i premijer Andrej Plenković, koji je rekao da se radi o nesreći kakvu ljudi dosad nisu vidjeli.

Direktor Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej rekao je da je u njihovu bolnicu pristiglo 11 povrijeđenih osoba. Obrada je u toku pa će se o težini povreda više znati naknadno, ali kaže da ima i teže povrijeđenih.

Dr. Darko Kikić, hirurg iz OB-a Nova Gradiška, za HTV je rekao kako su primili sedam povrijeđenih osoba, od toga jedno dijete.

- Dvije osobe su zadobile teške tjelesne povrede, ostalih pet osoba je zadobilo lakše povrede i nisu životno ugrožene. Ostali pacijenti su u dobi od 40 do 65 godina. Niko nije životno ugrožen i svi su stabilno. Radi se o lakšim tjelesnim povredama. Kod dva imamo prijelom lumbalnih kralježaka i prijelom rebara. Dva su naša državljanina, ostalih petero su strani državljani, vjerojatno iz Irana. To su najvjerojatnije migranti koji su bili na teretnom vozu. Strana državljanka starije životne dobi je teže povijeđena - rekao je dr. Kikić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.