Sudar više kamiona

U stravičnoj nesreći u Njemačkoj poginuo vozač kamiona iz Doboj Istoka

Objavljeno: 07.08.2019. u 13:44

Nesretni Bradarić je ostao zaglavljen u kabini i preminuo je na mjestu nesreće, dok su vozači druga dva teretnjaka povrijeđeni

FOTO: Mario Obeser (BSAktuell)/Facebook

Tridesetpetogodišnji Mersed Bradarić iz Kolokotnice u općini Doboj Istok poginuo je jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu A8 između petlji Günzburg i Burgau u Njemačkoj.

Nesreća se dogodila oko 14.20 sati u lančanom sudaru u kojem je učestvovalo više kamiona.

Nesretni Bradarić je ostao zaglavljen u kabini i preminuo je na mjestu nesreće, dok su vozači druga dva teretnjaka povrijeđeni, prenijeli su njemački mediji.

Za vrijeme uviđaja cesta je bila potpuno zatvorena, a kao rezultat toga saobraćaj je bio blokiran u dužini od oko 10 kilometara.

Pored nekoliko policijskih patrola, na mjestu nesreće su bile i vatrogasne brigade Burgau i Jettingen-Scheppach, operativna kompanija Pansuevia kao i policija i spasilački helikopter.

Brojni prijatelji i kolege danas se putem društvenih mreža oprašataju od stradalog Bradarića za kojeg kažu da je bio veliki humanitarac i pokretač brojnih donatorskih akcija.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije