Subota, 30.09.2023.
FOTO: MUP KS

U stanu koji je koristio Amel Jašarević pronađena veća količina oružja, opojne droge, policijske uniforme

Tokom istrage u slučaju ubistva koje se dogodilo na Pofalićima, 12. decembra, sarajevska policija je pretresom stana pronašla veću količinu narkotičkih sredstava, naoružanja, policijskih uniformi i mobilnih telefona.

Stan je koristio Amel Jašarević, jedan od osumnjičenih za ubistvo Mehmeda Ramića, a koji je uhapšen istu noć i kojem je određen pritvor.

- Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, ubistva, na štetu M.R. iz Sarajeva koje je izvršeno dana 12. decembra 2021. na Pofalićima, općina Novo Sarajevo, na osnovu pismene Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, pod direktnim nadzorom postupajuće tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 23. decembra 2021.godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres stana u ulici Malta, općina Novo Sarajevo kojeg je koristio osumnjičeni A.J. iz Sarajeva – navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te dodaju:

- Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 10,39 kilograma materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogi spid, - 4,8 kilograma suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 precizne vage za mjerenje, jedna mašina za vakumiranje, 6 automatskih puški, jedan pištolj, 2 prigušivača, 11 ručnih bombi, jedna rasprskavajuća mina, 13 električnih detonatorskih kapsli, 2 trotirska metka, 4 ručna bacača raketa (zolje), oko 1 kg plastičnog eksploziva, više okvirova za vatreno oružje, oko 600 komada municije različitog kalibra, uređaj za kodiranje ključeva, policijska uniforma, policijski blinkeri i više mobilnih telefona.

VEZANI TEKST - Priznao da je ubio Mehmeda Ramića: Određen pritvor Amelu Jašareviću i pomagačima

 

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja je osumnjičena navedena osoba, a koja se nalazi u pritvoru.

Podsjetimo, drugi osumnjičeni za ubistvo Ramića je Adel Kabaš, zvani Dasta, koji je u bijegu i za kojim je raspisana potjernica, a sumnja se da je nakon likvidacije Ramića pobjegao u Crnu Goru.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh