Sastanku su pored zamjenika Šajinovića prisustvovali i ambasador BiH pri NATO-u Mitar Kujundžić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije, generalmajor Ivica Jerkić i šef vojnog dijela Misije BiH pri NATO brigadir Edin Fako.

Svrha radnog sastanka bila je da se kroz multinacionalne konsultacije predstavnika NATO članica i pozvanih partnerskih zemalja izvrši procjena PARP Bosne i Hercegovine za protekli period, te predstavi trenutni status implementacije planova i napredka BiH u pogledu reforme odbrane, transformacije OS BIH, obuke, vježbi i operacija u kojima su učestvovali predstavnici OSBiH.

Krajnji cilj sastanka bio je usvajanje teksta dokumenta, koji će u konačnoj verziji biti upućen na odobrenje ambasadorima stalnih predstavnika zemalja članica NATO-a. Delegacija BiH je prenjela informaciju o statusu implementacije prihvaćenih obaveza, napretka i provedbi NATO partnerstva. Na kraju sastanka, zaključeno je da BiH je spremna za nastavak implementacije svih započetih aktivnosti i preuzetih obaveza, uz zahvalu za nesebičnu podršku i asistenciju partnerskih zemalja, NATO Štaba Sarajevo i EUFOR-a, u pogledu implementacije partnerskih ciljeva, razvoju OCC E&F kapaciteta te obuci pripadnika OS BiH i cjelokupnom integracijskom procesu.

Od strane NATO članica i partnerskih zemalja naglašena je dobra saradnja sa BiH, gdje je prepoznat napredak u pogledu implementacije ciljeva, te je data podrška u nastavku reforme odbrane. Sastanak je završen jednoglasnim prihvaćanjem prijedloga za usvajanje dokumenta "Procjena PARP BiH 2021", saopćeno je iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.