open-navfaktor-logo
search
Obrazovanje
U RS-u od ponedjeljka počinje nastava na daljinu i za srednjoškolce
U RS-u će od ponedjeljka 23. marta biti organizovana nastava na daljinu za srednjoškolce, a za razliku od osnovaca za koje je nastava organizovana putem televizije, za srednjoškolce će biti isključivo putem interneta.
20.03.2020. u 09:19
get url
text

Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić je kazala da je svaki direktor škole dostavio na koji način će to organizovati – Google, on-line platforme, Office alati, Viber itd.

- Nastava na daljinu je jedan od oblika definisan zakonom i ne može se shvatati kao dodatna nastava koja neće biti valorizovan. Odlučili smo se na ovaj način jer ne želimo da gubimo vrijeme – poručila je Trivić

Ona je istakla da nastavnici na sedmičnom nivou izvještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a i Pedagoški zavod RS-a o rezultatima i kako su realizovali nastavu i ciljeve.

- Nastavno osoblje, direktori, djeca i roditelji, prihvatili su  pozitivno nastavu na daljinu za osnovce i zato  smo  se odlučili da od ponedjeljka uvedemo i za srednje škole – kazala je Trivić.

Ona je istakla da od ponedjeljka počinje nastava i za učenike muzičkih škola, djecu sa poteškoćama u razvoju, ali i i časovi muzičkog, fizičkog i likovnog za osnovce i tako se kompletira predmetna i razredna nastava.

Trivić je naglasila da je netačno da učenici neće završtiti školsku godinu i da će ona biti poništena.

- Školska godina će biti završena, a nakon sticanja znanja na daljinu, učenici imaju mogućnost polaganja razrednih ispita – rekla je Trivić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.