open-navfaktor-logo
search
Alt Bosnia
U pripremi nova bh. video igra: U glavnoj ulozi vojnik Malik
U pripremi je Alt Bosnia, 3D taktička igra na poteze, u kojoj igrač prati priču Malika, novopečenog vojnika koji dolazi u Black Lily kamp kako bi se pridružio taktičkoj jedinici Silent Void.  
21.10.2020. u 19:57
get url
text

Ta jedinica se bavi sprečavanjem scenarija i situacija u kojima se roboti ilegalno koriste kao oružje. Paralelno sa Malikovom pričom, na globalnoj sceni se počinju odmotavati događaji koji će na kraju imati i dodira sa glavnim likom te i Republikom Bosnom u kojoj se priča i odvija.

Nova bh. igra je trenutno u fazi razvoja koji podrazumijeva programiranje, crtanje tekstura, modeliranje 3D scena i likova te njihovo animiranje. Za ovaj projekat bh. dizajner Haris Mujkić je dobio status PlayStation Partnera koji mu omogućava pristup PlayStation alatima, razvojnom hardveru te PSN prodavnici igara.

Alt Bosnia bi trebala biti dostupna u toku 2021. godine. PlayStation Vita će biti prvi uređaj na kojem će igra biti dostupna, a nakon toga Haris, kako je saopćio, planira raditi i na verzijama za PC, PlayStation 4 i Nintendo Switch.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.