open-navfaktor-logo
search
Orašje
U novootvorenoj firmi Maxhof posao za 30 radnika
Predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić i vlasnik firme Maxhof Gruppe Ivica Turza svečanim su presijecanjem vrpce otvorili novosagrađeni objekt Maxhofa na prostoru industrijske zone u Orašju.
10.10.2022. u 10:48
get url
text
Orašje
Orašje

Maxhof Gruppe 100% je vlasnik i proizvođač brenda Maxhof, sitnih kućanskih aparata. Objekt se proteže na 3.200 kvadrata gdje su smještena uz ostalo proizvodni, skladišni i uredski prostori izgrađeni po svjetskim standardima. U firmi će posao dobiti, u prvoj fazi, 30-tak radnika, jer namjera im je, poručio je Turza, proširiti posao na cijelo evropsko tržište.

- Drago mi je što je Maxhof ponikao baš u Orašju jer ima potencijala za ekonomski razvoj. Ovo je samo prvi korak što hoćemo stvoriti, a to je u prvom redu kvalitetna radna mjesta kako bi mladi ostajali u rodnom kraju. Zaposlit ćemo mlade sa završenim fakultetom kako bi se uvjerili da iz Posavine mogu sarađivati jednako dobro i sa Njemačkom, Australijom, Singapurom i Kinom, poručio je Turza te istaknuo odličnu saradnju sa kantonalnim i institucijama Grada Orašja.

Zadovoljstvo otvorenjem novog ekonomskog subjekta izrazio i predsjednik Vlade PK Đuro Topić, čime je, kazao je, još više upotpunjena industrijska zona u Orašju, i time potvrđen kao prostor pogodan za investiranje i ulaganje.

- Bitno je istaknuti da je i Posavski kanton sa svojim mjerama potaknuo i ovog investitora, a nadam se i mnoge druge da investiraju na prostoru Posavskog kantona i otvaraju održiva radna mjesta. Na tome ćemo i dalje raditi sa našim poduzetnicima, poručio je Topić, navodi se u saopćenju Vlade PK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.