open-navfaktor-logo
search
Posljednje informacije
U Njemačkoj porastao broj mrtvih, u Mađarskoj umro 37- godišnji britanski diplomata
Prema jutrošnjim podacima Worldometersa u svijetu je zabilježeno 471.759 slučajeva koronavirusa, umrlo je 21.297 osoba, a izliječeno je 114.696 osoba.
26.03.2020. u 07:43
get url
text

Dok se Kina polako oporavlja i nema lokalne transmisije virusa, stanje je sve gore u Evropi i Americi. SAD su prestigle Španiju po broju slučajeva te su sad odmah iz Kine i Italije.

Kako se čini, Italija ili Amerika bi već sutra, ako ne i danas, mogle doći na prvo mjesto u svijetu po broju slučajeva. Naime, Kina ima 81.285 slučajeva i dnevno raste već danima tek za par desetaka slučajeva, dok Italija i Amerika rastu za par hiljada slučajeva dnevno. Italija ima 76.386, a SAD 68.489 slučajeva.

Kako je jučer objavljeno, broj novih zaraženih koronavirusom u Italiji je u padu četvrti dan zaredom, što ukazuje na stabilizaciju krivulje epidemije. Razmjeri epidemije u Italiji su najgori u svijetu. Sada je ondje aktivno 57,5 hiljada slučajeva.

Trenutno je više od trećine svjetskog stanovništva, koje UN procjenjuje na 7,8 milijarda osoba 2020. godine, pozvano da ostane u kućama.Većina tih zemalja i teritorija, njih oko 40 gdje živi najmanje 2,3 milijarda stanovnika, odredila je obaveznu zabranu kretanja.

Posebno se tu ističe Indija, zemlja od 1,3 milijarde ljudi, zatim  nekoliko američkih država među kojima Kalifornija, Kolumbija, Argentina, Nepal, Irak, Madagaskar i brojne evropske zemlje (Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Italija, Španija itd.)

U Mađarskoj je od koronavirusa umro 37-godišnji britanski diplomata, potvrdio su iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova, prenosi BBC.

Broj mrtvih u Njemačkoj porastao je na 198, javlja jutros BBC pozivajući se na službene podatke. Njemačka ima 36.508 slučajeva, što je rast od oko gotovo 5000 slučajeva u odnosu na dan prije, objavio je Index

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.