Poginulo šest ljudi

U izraelskim napadima u Gazi uništene kuće, škole i poslovni objekti

Objavljeno: 13.11.2018. u 12:55

Iz Ministarstva zdravstva Gaze potvrdili su da je u napadima, koji traju od sinoć, poginulo šest, a ranjeno 25 Palestinaca

FOTO: AA

Izraelski napadi, koji od sinoć traju u Pojasu Gaze, napravili su veliku materijalnu štetu na tom području, javlja Anadolu Agency (AA).

Bombardovanje je izazvalo paniku stanovnika Gaze koji su se jutros probudili u ruševinama.

Kamera AA snimila je ruševine koje su ostale iza izraelskih napada. Neki stambeni objekti su u potpunosti uništeni. 

Među uništenim objektima su vrtić i škola. Materijalna šteta je pričinjena i na velikom broju kuća i poslovnih objekata. 

Iz Ministarstva zdravstva Gaze potvrdili su da je u napadima, koji traju od sinoć, poginulo šest, a ranjeno 25 Palestinaca. U uzvratnoj vatri palestinskih grupa poginuo je jedan, a ranjeno više od 50 Izraelaca. 

Tokom protekle noći izraelski bombarderi izveli su žestoke napade u različitim dijelovima blokirane palestinske enklave Gaze.

Meta napada bila je i policijska stanica, dva sjedišta pokreta Islamic Jihad i zgrada televizije Al-Aksa. Izrael je zračne napade započeo nakon navodnih raketnih napada s područja Gaze.

Izraelska vojska tvrdi da je tokom ponedjeljka iz Gaze na Izrael ispaljeno više od 300 raketa i da je većina njih presretnuta odbrambenim sistemom ili je pala na nenaseljena polja. U raketnim napadima ranjeno je 29 Izraelaca.

Iz Ujedinjenih nacija su pozvali na prekid sukoba u Gazi.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije