Stanje na putevima

U gradskim centrima pojačan intenzitet saobraćaja

Objavljeno: 19.09.2018. u 08:39

Počeli su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ pa se na tom dijelu saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila

FOTO: ARHIV

Intenzitet saobraćaja jutros je pojačan na putevima u Bosni i Hercegovini, posebno na dionicama u gradskim centrima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prijevojima, vozači se upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Počeli su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na rekonstrukciji mosta aktuelni su i na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog "Drill and Chill" festivala do 23. septembra, od 11.00 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac - Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad). 

Na  graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22. septembra, od 9 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije