Među optuženima u fudbalskom skandalu u Belgiji zbog namještanja utakmica u najjačoj belgijskoj ligi nalaze se vrhunske sudije i menadžeri igrača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima Federalnog tužilaštva više od 20 osumnjičenih je ispitano u vezi sa skandalom, a u sklopu akcije policija je obavila racije u Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Kipru, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Iz tužilaštva su objavili da tokom pretresa pronađeno četiri miliona dolara u gotovini i devet miliona dolara u nakitu i satovima.

Među optuženima je fudbalski sudija Sebastien Delferiere. Dejan Veljković, jedan od najpoznatijih menadžera igrača u Belgiji, osumnjičen je da je sa sudijom učestvovao u namještanju utakmica u neuspjelom pokušaju da od ispadanja spasu Fudbalski klub Mechelen. Osim njega, još jedan menadžer Mogi Baya osumnjičen je da je manipulisao transferima igrača.

Pretresi su izvršeni u kancelarijama devet belgijskih klubova, i to: Anderlechta, Genka, Standard Liegea, Club Bruggea, Kortrijka, Mechelena, Oostendea, Sporting Lokerena i Ghenta.