- Sa žaljenjem moramo da obavijestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizirana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja bilbordima na tom dijelu domovine. Iako je oglasni prostor rezervisan i plaćen za sve veće gradove u manjem bh. entitetu samo tri dana prije početka kampanje smo obaviješteni da ona ne može biti realizirana zbog neprikladne parole. Pozivamo javnost da sama procijeni da li u natpisu na plakatu ima ičeg neprikladnog – ističu u Pokretu Snaga Domovine.

- Iako sam dugo u politici ovo još nikad nisam doživio da jedan plakat koji apsolutno promoviše univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, bude cenzurisan. Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu. O ovom slučaju ću da obavijestim članove Evropskog parlamenta i druge funkcionere Evropske Unije sljedeće sedmice kada imamo zakazane sastanke u Briselu. Također, želim da uputim poziv svim građanima i građankama domovine da zajedno uložimo maksimalne napore u mobilizaciju progresivnih snaga kako bi autoritarni režimi u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru 2022. godine bili poraženi – kaže Ahmed Husagić ispred Pokreta Snaga Domovine.

Taner Aličehić, naglašava "kako je Dejtonski sporazum legitimizirao jednu fašističku ideologiju".

- Cilj te ideologije je bio zločinima i protjerivanjem stvoriti strah i nepovratno poremetiti odnose među stanovnicima Bosne i time spriječiti povratak na prijašnji način života koji je utemeljen 25. novembra 1943. godine. Mi ovom porukom naglašavamo da su vrijednosti na kojima se zasniva današnja demokratska Evropa ugrožene jer ako u Bosni i Hercegovini ne uništimo fašizam on će se sa sigurnošću proširiti i na nju – kaže Aličehić.