open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Meksiku
U eksploziji poginula holandska džudistkinja
Kim se džudom počela baviti s osam godina, a u svojoj kratkoj karijeri je u svim kategorijama osvojila ukupno 18 medalja.
10.07.2019. u 18:44
get url
text

Trostruka prvakinja Holandije u džudu Kim Akker (22) poginula je u eksploziji koja se dogodila u njezinoj kući u Playi de Carmen u Meksiku.

Do eksplozije je došlo nakon curenja plina. Imala je opekline trećeg stupnja i hitno je prevezena u bolnicu gdje je bila u komi tri dana. Nažalost podlegla je povredama uprkos velikim naporima doktora.

- Akker, koja je imala samo 22 godine, poginula je u nedjelju od posljedica eksplozije koja se dogodila u njezinoj kući u mjestu Playa de Carmen u Meksiku. Bila je tri puta prvakinja Holandije. Predstavljala je Holandiju na Evropskim igrama mladih i na Evropskom prvenstvu za juniore. Krajem 2018. godine je odustala od bavljenja sportom nakon učestalih povreda i otišla je raditi u Meksiko. Cijeli Savez je u mislima s njezinom porodicom i prijateljima - napisali su.

Kim se džudom počela baviti s osam godina, a u svojoj kratkoj karijeri je u svim kategorijama osvojila ukupno 18 medalja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.