open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
U dijelovima Bosne oblačno s kišom i snijegom, u Hercegovini razvedravanje
U večernjim satima u nizinama centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne se očekuje snijeg
10.12.2019. u 08:44
get url
text

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima Bosne sa snijegom. Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3, Ivan-sedlo 0, Bugojno, Jajce i Sokolac 4, Drvar, Gradačac i Livno 5, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 6,  Doboj, Grude, Mostar, Široki Brijeg, Srebrenica, Zenica i Zvornik 7, Stolac i Trebinje 9 i  Neum 10, stepeni.  

Poslijepodne padavine prestaju u Hercegovini, Krajini i Posavini. U večernjim satima u nizinama centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne se očekuje snijeg. Vjetar umjeren sjeverni. Poslijepodne jak vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od četiri do osam, na jugu od osam do 13, u Sarajevu do šest stepeni Celzijusovih.

U srijedu  u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do osam, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu do 12 stepeni. 

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, oblačno vrijeme će biti i u četvrtak i petak. Poslijepodne ili u večernjim satima sa kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom.

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do 10, a dnevna od tri do osam, na jugu do 14 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.