open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH temperature do 24 stepena, kakvo vrijeme nas očekuje do vikenda
Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni i Hercegovini između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. 
02.11.2022. u 07:49
get url
text

U Sarajevu djelimično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Za četvrtak se u sjevernim područjima Bosne prognozira se pretežno oblačno prijepodne. Sunčanije u drugom dijelu dana. U većem dijelu zemlje mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. 

U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 23°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će uvjetovati kišu u drugoj polovini dana. Padavine su češće na području Krajine, jugozapadne Bosne i Hercegovine. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.