U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalno pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 13, Sokolac 23, Ivan-ssedlo 25, Grude 26, Livno, Srebrenica 27, Bugojno, Neum, Tuzla 28, Drvar, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Trebinje, Zvornik 29, Bihać, Brčko, Doboj, Prijedor 30, Banja Luka, Zenica 31, Mostar i Stolac 32, stepena Celzija.

Sutra će u BiH prevladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne u Bosni i na sjeveru Hercegovine umjeren porast naoblake može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 26 do 33 stepena Celzijevih.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne, što može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 29 stepena Celzijevih, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.