Demonstranti su ispunili veliko područje između Brandenburške kapije i Stuba pobjede i sve više ljudi dolazi. Kažu da bi demonstranti s obzirom na njihovu brojnost mogli doći na kraju i do Alexanderplatza, tri kilometra dalje.

Ranije ove sedmice Njemačka je također potvrdila da će poslati 1.000 komada protutenkovskog oružja i 500 projektila Stinger u Ukrajinu, renosi BBC

Kako prenosi njemački Bild.de stalno pristižu novi demonstranti, na plakatima nose natpise "Stop ratu", "Stop Putinu".

Demonstrani također nose parole: "Zaustavite rat. Mir za Ukrajinu i cijelu Evropu".

Jedan od organizatora protesta, predstavnik sindikata Frank Werneke kazao je da su "s obzirom na dramatičnu situaciju, ove demonstracije su snažan znak solidarnosti. Putin nije Rusija".

I u Španiji se održavaju protesti protiv ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Građani, koji su izašli na trgove u različitim gradovima Španije, posebno u glavnom gradu Madridu, skandirali su "ne ratu" i "mir".

Španci i građani Ukrajine okupili su se na madridskom Trgu Kolon, držeći transparente na kojima je pisalo: "Rusija, van iz Ukrajine", "Evropo, pomozi Ukrajini" ili "Ukrajino nisi sama". Španska vlada poslala je Ukrajini 20 tona humanitarne pomoći, vojnih potrepština poput kaciga i pancira.

Ministrica odbrane Margarita Robles je istakla da se napad Rusije "ne može tolerisati". Dodala je da je "Ukrajina pokazala herojstvo svojim otporom".