open-navfaktor-logo
search
Akcija "Multi"
U Banjoj Luci uhapšen Beograđanin koji ima tri potjernice, od kojih su dvije za ubistvo
U akciji banjalučke policije "Multi" uhapšene su četiri osobe, Đ. Ć. iz Bijeljine, B. B. iz Beograda, L. L. i B. A. iz Hrvatske, zbog sumnje da su počinili osam teških krađa.
18.02.2022. u 11:44
get url
text

Također, za K. M. iz Livna se traga.

- Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da su za B. B. raspisane tri međunarodne potjernice Interpola Beograd zbog krivičnih djela povreda koja uzrokuje smrt, ubistvo iz nehata i ubistvo - saopćeno je iz policije.

Kako saznajemo, radi se o Beograđaninu Bojanu Božiću.

Uhapšeni se sumnjiče da su na području Grada Banja Luka u periodu od januara do polovine februara ove godine počinili šest krivičnih djela teška krađa i po jedno krivično djelo na području Grada Bijeljine i Doboja. Meta napada su bile porodične kuće odakle su krali novac, zlatni nakit, bijelu tehniku, alat, lična dokumenta, dok su iz garaža porodičnih kuća krali vozila.

- Pretresom stana, vozila i drugih prostorija na području Grada Banjaluka i Кantona Sarajevo, koje koriste osumnjičeni  pronađeno je i oduzeto: zlatni nakit, provalnički alat, dijelovi oružja, bijela tehnika, lična dokumenta, telefoni, SIM kartice, kompleti i dijelovi policijske uniforme, određena količina tableta ekstazi i određena količina spida, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela - istakli su iz PU Banja Luka.

Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su preduzete u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih, dok će Beograđanin biti sproveden Sudu BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.