open-navfaktor-logo
search
Rigoroznije mjere
U Banjoj Luci obavezno nošenje maski i na otvorenom prostoru
Nepovoljna je trenutna epidemiološka situacija u Banjoj Luci, u bh. entitetu Republici Srpskoj, uzrokovana pandemijom koronavirusa s tendencijom daljeg pogoršavanja, zbog čega je na snazi niz epidemioloških mjera, javlja Anadolu Agency (AA).  
13.03.2021. u 16:48
get url
text
get url
text

- Trenutna epidemiološka situacija u Banjoj Luci je nepovoljna, sa tendencijom daljeg pogoršavanja. Zabilježen je povećan broj građana koji su pozitivni na virus korona - jedan je od zaključaka današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Banje Luke.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, jedan dio članova bio je uključen online, dok je jedan dio lično prisustvovao sjednici.

Jednoglasno su usvojeni zaključci da sve epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi ostaju i dalje, do 18. marta 2021. godine, te se obavezuju građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru obavezno nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada) i pridržavaju se zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra (osim u slučaju da se osoba kreće sama, sa članovima porodice ili tokom obavljanja fizičke aktivnosti).

Zabranjuju se sva javna i privatna okupljanja do 18. marta 2021. godine. Također, obavezuju se svi tržni centri i marketi da na vidnom mjestu istaknu broj ljudi koji može biti unutra, a to je jedno lice na četiri kvadrata, te da kontrolišu ulazak i izlazak uz obaveznu dezinfekciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.