Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, on je pod istragom zbog sumnje da je počinio koruptivna krivična djela u vrijeme dok je obnašao funkciju zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

Policijski uposlenici SIPA-e, po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Nizama su uhapsili na području Sarajeva, a uporedo sa hapšenjem obavljeni su i pretresi osumnjičenog, kao i ukupno tri stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

Njemu se na teret stavlja da je u periodu od 2011. do 2015. godine, dok je obnašao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protivzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci u vezi s boravkom stranaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih kaznenih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist, a na teret mu se stavlja primanje dara ili drugog oblika koristi.

Nakon hapšenja, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.