Kako je saopćeno iz FUP-a, uhapšena je osoba inicijala A. A. (19), zbog sumnje da je počinila krivična djela teška tjelesna povreda, protupravno lišenje slobode, te neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koje koristi osumnjičena na području općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge heroin, amfetamin i cannabis sativa L, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je osumnjičena u maju 2020. godine u svom stanu na području općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala tako što je ograničila slobodu kretanja osobama D. K i A. LJ. Potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila tjelesne povrede D. K., dok je A. LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

- Osumnjičena A. A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu - saopćeno je iz FUP-a.