open-navfaktor-logo
search
Tužna vijest iz Hrvatske
U 23. godini preminuo Marin Čačić, bivši fudbaler bihaćkog Jedinstva
Marin Čačić (23), mladi fudbaler senjskog Nehaja, preminuo je u riječkom KBC-u gdje je bio u induciranoj komi nakon što se ranije ove sedmice srušio na terenu.
23.12.2021. u 23:29
get url
text

Klub mu je na Facebook stranici upriličio posljednji pozdrav citirajući stihove Sergeja Jesenjina.

Čačić se srušio na terenu u Gospiću tokom Božićnog turnira, i to nakon što je mladić rekao da mora izaći iz igre jer mu je loše. Mladi fudbaler otišao je do klupe, gdje mu je pozlilo te se srušio, a po njega je odmah došla Hitna pomoć koja ga je odvela u gospićku bolnicu, gdje su ga reanimirali.

Nakon toga su ga prevezli u KBC Rijeka na daljnju obradu i liječenje. Ustanovljeno je da se radilo o srčanom udaru, čiji uzrok nije bio poznat.

- Marin je dosad bio zdrav, redovno je obavljao preglede i kući i prije kad je igrao u Italiji i u Slovačkoj - rekao nam je Stipe Ćaćić, Marinov otac i dugogodišnji sekretar Fudbalskog saveza Ličko-senjske županije, pišu Sportske novosti.

Marin Čačić bio je porijeklom iz Ličkog Osika, prošao je školu fudbala HNK-a Rijeka, igrao je za Trnje i Jedinstvo iz Bihaća odakle je na početku sezone stigao u Nehaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.